Spring til indhold

Speciel brusedør

woman in white bathtub holding clear drinking glass

Kender du det, at du skal overnatte på et lille, beskedent hotel. Du er ankommet sent om aftenen og det eneste, du gerne vil, er at få et bad og noget at spise – bagefter direkte i seng. Dagen efter skal du være frisk, fordi foredraget, du skal holde, skal bare være levende og godt. Du låser dig ind på hotelværelset og går ud i badeværelset for lige at tjekke det ud. Og hvad ser du?

Brusedør til badekar

En brusedør som her, der er sat op i et badekar. Det er sådan en skydedør, som du kan skyde helt over til badekarrets anden ende, så hele badeværelset ikke bliver overstænket med vand. Du bander lidt over det. Tænker, at sådan er det åbenbart at være professionel foredragsholder. Man tager det sure med det søde. I aften er det åbenbart lidt af det sure. Du klatrer ind i badekarret, skyder brusedøren helt til den anden ende og lader det varme vand bruse ned over dig. Du nyder de varme stråler på ryggen. Du nyder, at hotellets management i det mindste har sørget for, at der er god og velduftende sæbe, du kan bruge. Og nem at få ud af dispenseren.

Lidt specielt

Du slukker for det varme vand. Og så skyder du brusedøren tilbage, så du kan klatre ud af badekarret. Du vikler dig ind i et stort håndklæde og kigger efter menukortet til roomservice. Det har de åbenbart ikke her på hotellet. Ærgerligt. Du ringer til receptionen og får en søvnig stemme i tale. Er det muligt for dem at bestille et måltid til dig på denne tid af aftenen? Det kan de godt. Du fortæller, hvad de skal bestille til dig. Du sætter dig på den eneste, lille stol, der er i rummet. Venter. Glæder dig over, at du snart får et måltid, og at du fik et bad. Du er ren. Og parat til i morgen.