Spring til indhold

Solindfald i kontoret

Hvis du har prøvet at arbejde i et stort kontorlokale, hvor I sidder mange mennesker i det samme lokale, så ved du også godt, at der kan opstå små konflikter rundt omkring. Det har ofte noget at gøre med lyset, som folk enten mangler – eller ikke kan holde ud, fordi det giver et genskin på PC-skærmen. Når den ene så trækker gardinerne for, så bliver den anden sur. Og omvendt. Almindelige gardiner er ikke en ideel løsning i den slags lokaler. De små konflikter kan nemlig hurtigt blive til sladder og dårlige relationer på arbejdspladsen. Og det vil du som arbejdsgiver helst ikke have. Her skal være et godt miljø for alle. Og alle skal kunne arbejde effektivt. Uden at blive forstyrret eller irriteret over for lidt eller for meget lys.

God solafskærmning

Derfor er det vigtigt, at du sørger for god solafskærmning til kontor i det lokale, hvor dine medarbejdere bruger mange timer hver eneste dag. Men hvilke former for solafskærmning findes der, som kan bruges i sådan et stort kontorrum? Der er rigtigt mange. Du kan vælge at bruge indvendig solafskærmning. Eller udvendig. Nogle løsninger kan kontrolleres fra en remote control. Andre skal håndteres manuelt. Du kan vælge at få sat særlige gardiner op, som er lavet specielt til at skærme for solen, men som ikke forhindrer lysindfaldet. Du kan også vælge at bruge persienner, der kan indstilles, så de lige præcist beskytter imod solen, uden at der er mindre lys. Du kan få sat persienner ind i vinduerne. Du kan vælge at få dem sat op udvendigt eller indvendigt.

Få professionel hjælp

Løsningerne er uendelige. Tag en snak med professionelle som for eksempel A10 i Kolding. Det, du bare skal være opmærksom på, er, om du skal have særlige tilladelser til at sætte dem op. Det kan godt være, at der ikke er et problem med det. Men undersøg det. Der har været tilfælde, hvor en driftig og dygtig mand fik sat udvendig solafskærmning op på en fredet bygning. Han fik besked fra kommunen om at tage dem ned – med det samme – og at betale en bøde. Omvendt er der mange eksempler på, at udvendig solafskærmning faktisk har forbedret en bygnings udseende.

Ekspertise er uvurderlig

Så derfor vil jeg give dig et råd: Kontakt en professionel, der ved noget om gardiner og solafskærmning til erhvervsøjemed. Han eller hun vil kunne give dig gode forslag, som du vil kunne overveje i fred og ro. Eksperten vil selvfølgelig lytte til dine ønsker. Måske skal du også selv sørge for at finde informationer omkring bygningen, og hvad der er tilladt, og ikke tilladt i den. Det er sikkert, at du vil få den bedste vejledning, og dermed vil du kunne lave den bedste forbedring på dine medarbejderes arbejdsplads. Og det er jo det, du helst vil have. Det kan være, at eksperten har et forslag til en løsning, der både handler om både solafskærmning, udluftning og beskyttelse mod insekter om sommeren. Der er så mange muligheder, som du ikke har tænkt på. Og ja, hør her. Lad være med at slå problemerne med solafskærmning hen, som en bagatel. Det er det ikke.