Spring til indhold

Kroatien på camping

Kroatien

Sidste sommer var I modige. I tog på campingferie med dem her. Det var en utrolig oplevelse for hele familien. I var godt nok kun afsted i 10 dage – og turen gik til Tyskland. Grunden til, at I tog på campingferie, var, at I ikke var så meget for at skulle alt for langt væk hjemmefra. I ville ikke ud og flyve til syden. Det der med corona var jo stadigvæk i spil.

Nyt perspektiv

Men oplevelserne, I fik i Tyskland, gav jer et nyt perspektiv på, hvad det vil sige at holde ferie. Noget, som virkeligt gjorde stort indtryk på jer, var nemlig, at det var meget nemt at komme i kontakt med andre mennesker, der også var på campingferie. Det var næsten, som om at I bare blev betragtet som kære familiemedlemmer. I blev inviteret til at deltage i andre menneskers aktiviteter. Om det var at være fælles om madlavning en aften – eller om det handlede om at deltage i en fodboldkamp var sådan set ligegyldigt. Det, som det hele handlede om, var fællesskabet, der opstår på en campingplads. Det var en oplevelse og en dimension af ferielivet, som I ikke har glemt. Faktisk har den ansporet jer til, at I gerne vil på campingferie igen i år. Og gerne i lidt længere tid end bare 10 dage. Sidste år var det jo sådan, at det først var efter de første 5 – 6 dage, at I ligesom kom helt på det rene med at være campister. Det der med at man er en del af et fællesskab. Og ja, det tager lidt tid at lære det. Men da I først fandt ud af det, var det næsten for sent.

Campingferie

Nu, hvor I ved, at campingferie ikke er en ’individualiseret’ ferieform, hvor alle har hver sin ferielejlighed med en balkon, de kan sidde på, er i forberedt på at skulle være en del af fællesskabet. Tanken er derfor, at I gerne vil tage på campingferie i Kroatien i år. I har nemlig en god ven i Kroatien, som har fortalt jer om de smukke kyststrækninger langs Adriaterhavskysten. Der er strande med turkisblåt vand og pinjetræer. Der er middelalderborge, hvor man kan se, hvordan korsfarerne boede. Og der er venlige mennesker.

Vi kører selv

Nu er Kroatien godt nok lidt langt væk fra Danmark. Men I har modet til selv at køre derned. Turen vil gå via Tyskland, Østrig og Italien, hvor infrastrukturen er ret god. Og I har faktisk planlagt, at I skal være væk i mange uger. Derfor er I ved at undersøge, hvad der findes af campingpladser i Kroatien. I kan se, at der er fine muligheder for at få en vidunderlig campingferie i Kroatien. Mere specifikt: I har set, at I kan få et langt ophold på Istrien eller i Dalmatien. Begge områder er meget smukke – og det er lidt svært at beslutte, hvor I skal opholde jer i næsten 4 uger. Hvorfor gør I så ikke det, at I starter jeres campingferie i Kroatien med et par ugers ophold i Dalmatien og derefter nogle uger på Istrien?