Spring til indhold

Hemmeligheden bag at tabe sig

Morten Illemans mave

Vidste du, at der hver måned er cirka 3.600 søgninger på Google efter slankekure? Og at det er primært kvinder, der eftersøger metoder til at tabe sig? Det er næppe overraskende, at det primært er kvinder, der efterspørger metoder til vægttab, omend det er ganske sandsynligt, at mange af dem gør det på vegne af deres mænd. Sådan er det – og sandheden er, at deciderede slankekure er noget, fanden har skabt i sin vrede! Det skal vi lige have uddybet om lidt. Men først:

Hvem vil tabe sig?

79,1% af søgningerne efter slankekure foretages af kvinder, og det er primært aldersgruppen 45-54, hvilket i øvrigt hænger fint sammen med det faktum, at overgangsader og de dermed forbundne hormenelle forandringer ofte medfører en vægtstigning.

Faktisk er der endnu flere – nemlig cirka 4.400 månedligt – der søger efter vægttab.Det er ganske interessant at kigge lidt dybere på, hvad mennesker i Danmark efterspørger i den forbindelse:

  • vægttab
  • kostplan til vægttab
  • hjælp til vægttab
  • kostplaner til vægttab
  • kostplan vægttab
  • sunde opskrifter til vægttab
  • sunde madopskrifter til vægttab
  • hurtig vægttab
  • hurtigt vægttab
  • vægttab nu

Ovenstående er blot et ganske lille udvalg.

Hvorfor dur slankekure ikke?

De dur ikke – hvis der er tale om reelle slankekure. Hvis der er tale om deciderede kostomlægninger, er det en anden sag. Men da flertallet af slankekure er fokuserede på et hurtigt og dramatisk vægttab, er de diætmæssigt sammensat på en måde, der faktisk gør, at langt hovedparten tager på i vægt, når de engang er færdige med kuren.

Det skyldes, at disse slankekure ødelægger den forbrænding, der er altafgørende for et varigt og sundt vægttab. Ofte sætter de et menneskes metabolisme (forbrænding) ned med 25-35%, og det betyder, at når en mere normal kost indtages, ryger størstedelen af energien fra maden direkte i fedtdepoter. Og det betyder altså en vægtstigning!

Men hvad gør du så for at tabe dig?

Et varigt vægttab uden sult

Hele hemmeligheden i at opnå et sundt og varigt vægttab ligger i at omprogrammere forbrændingen. Det er der kun ganske få kure og diæter, der formår at gøre. Og nej – der er ikke tale om hverken Keto, Paleo, stenalderkost eller noget som helst andet. De er fine til et her-og-nu vægttab, men ingen kan leve på den måde ret længe.

Det, der skal til, er en velsmagende og mættende kost, der over nogle uger omprogrammerer din krops forbrænding, så du helt bogstaveligt brænder kalorier af, selv når du sover eller hviler dig.

Det kan lyde yderst videnskabeligt, men faktisk er det meget enklere, end de fleste tror. Der findes et dansk udviklet kursus i at gøre dette – og kurset består af en serie videoer og en samling af gode opskrifter. Kurset kan studeres nærmere (og købes) på en af disse hjemmesider:

Slanke.guru eller Slankeskolen.com

Aldrig mere slankekur

Hele konceptet gør som ovenfor beskrevet, og de mange hundreder glade danskere, der har fulgt kurset, er enige i, at det slet ikke ER en slankekur. Det er god mad kombineret med værdifuld læring om, hvad man ikke skal spise, kun skal spise lidt af – og hvad man kan spise næsten ubegrænset af. At langt de fleste så elsker både opskrifterne og hele metoden, er jo blot en ekstra gevinst.