Spring til indhold

Flytte og opmagasinere

Jeg har fået en idé. Jeg vil flytte på landet. Jeg vil bo et sted, hvor der er massevis af plads til at slå ud med armene, og hvor jeg kan få lov til at gå og rode i en kæmpe have. Jeg elsker havearbejde. Og skal jeg selv sige, det, så har jeg oparbejdet en masse viden om planter og mine fingre, er temmelig grønne. Jeg elsker også at køre på min havetraktor. Så ja, huset her på Sjælland skal sælges, og jeg flytter til Jylland. Jeg har pengene og tiden til at gøre, hvad der passer mig. Det er et privilegie, det ved jeg. Jeg har arbejdet hårdt for at nå hertil, men nu er tiden kommet til, at jeg passer bedre på mig og min partner. Vi har ikke børn. Vi har bare hinanden. Min partner har ikke noget imod at flytte med mig. Så ja, vi skal afsted.

Har set mig for

Jeg har allerede været i Jylland et par gange for at se på landejendomme, og har da også fundet et par steder, som jeg synes, har potentiale til alt det, vi gerne vil. I næste uge tager vi sammen derover og kigger igen. Og så tager vi en beslutning om, hvor vi skal bo i de næste mange år. Et af stederne er en gammel, nedlagt bondegård. Den trænger til at blive restaureret. Den ligger meget afsides. Måske lige lidt for langt væk fra indkøbsmuligheder og kulturoplevelser. Men der er en utrolig have, som jeg vil nyde at passe. Der er også et gammelt mejeri i udkanten af en lille by. Det er en flot og meget interessant bygning. Der er også have og et stykke land i tillæg til mejeriet. Jeg tror faktisk, at det er den ejendom, jeg er mest interesseret i. Men nu ser vi, hvad min partner siger. Måske vil hun hellere bo mere afsides.

Et flyttefirma fra Jylland

Vi har også kig på nogle andre landsteder, der ligger lidt mere centralt i Jylland. Det er måske i den sidste ende, der vi skal vælge at bo. Det vil være lidt nemmere at komme til Sjælland derfra. Og vi har jo begge to familie her på Sjælland, som vi gerne vil se. I første omgang handler det om, at vi skal bestemme os for, hvilken ejendom vi vil købe. Det betyder dog ikke, at vi ikke allerede har fået kontakt til et flyttefirma i Jylland. Det er nemlig sådan, at hvis vi først bestemmer os, så må det gerne gå meget hurtigt med at komme afsted. At vi ikke får solgt huset her lige med det samme, er underordnet. Selvom det ville da være rart, hvis en af de potentielle købere, der har været her for at se på huset, ville give et tilbud, som vi kan acceptere. Huset, vi bor i, er jo indflytningsklart. Det handler bare om at få fjernet vores ting. Flyttefirmaet i Jylland, som jeg talte med, har sagt, at de står til rådighed når som helst. Jeg skal bare ringe, så kommer de hurtigst muligt.

Intenst arbejde

Jeg arbejder for en virksomhed, der producerer specialmaskiner til forskellige produktionsvirksomheder. Vi eksporterer maskiner til hele Europa. Maskinerne, vi laver, skal ofte kalibreres, så produktionen kan fortsætte. Og det er mit job. Jeg kalibrerer maskinerne. Det betyder, at jeg rejser meget. Og i de kommende 9 måneder får jeg virkeligt meget at lave. Virksomheden har solgt mange maskiner i de sidste måneder. Det er et godt tegn. Det tyder på, at der er optimisme omkring, at vores samfund snart åbner igen.

I kraft af mit job har jeg sådan set ikke kunnet etablere en familie. Jeg har en bolig her i Randers, som fungerer som base for mig, når jeg endelig er hjemme i få dage. I de sidste måneder har jeg opholdt mig mere, end jeg plejer. Men udsigten er altså, at jeg faktisk næsten ikke er hjemme i de kommende 9 måneder. Jeg rejser d. 6/4 og kommer hjem igen lige inden jul i år. Så ja, jeg spørger mig selv, om jeg virkelig har brug for en bolig. Den står jo tom og koster penge. Kunne jeg ikke spare udgifterne til huslejen, og så måske finde en lidt bedre bolig, når jeg kommer tilbage til jul? Det vil jeg tro. Min arbejdsgiver betaler jo mine rejse og opholdsudgifter, når jeg er på rejse. Så ja, det vil være en gevinst for mig, hvis jeg ikke skal betale husleje i de næste 9 måneder. I det mindste vil de penge, jeg sparer, kunne finansiere, at jeg bor på et hotel, indtil jeg finder en bolig igen.

Opbevaringsrum i Randers er løsningen

Det betyder dog, at jeg bliver nødt til at finde et sted, hvor jeg kan have mine få ejendele stående til opmagasinering i Randers, imens jeg er væk. Det er jo her, jeg kommer tilbage til. Det skal jeg have undersøgt i en fart. Og jeg skal have det arrangeret, så tingene kan blive hentet, inden jeg rejser lige efter påske. Det bliver måske lidt presset, men mon ikke det går? Jeg tror godt, at det kan lade sig gøre at finde et flyttefirma her i Randers, der også har opmagasinering. Du ved sådan et lagerrum, hvor jeg bare kan få stillet mine ting op. Det er i hvert tilfælde noget, jeg skal gøre som det første på mandag. Altså at finde et sted, hvor mine ting kan blive opbevaret.

Men nu her ved nærmere eftertanke, så bliver jeg lidt nervøs. Er der ikke noget med, at påsken som regel er en meget travl periode for flyttefirmaerne? Jeg synes, at jeg har læst et eller andet sted, at påsken er den periode, hvor der sker flest hussalg i løbet af året. Ej, det går nok. Og hvis jeg nu bare forklarer flyttefirmaet min situation mon, så ikke de kan lave en lille undtagelse og presse mine ting ind i deres kalender, inden de skal flytte for en anden? Jeg er jo ret god til at tale min sag. Det skal nok gå. Jeg skal bare huske det, som det allerførste jeg gør.