Spring til indhold

Hvad koster en varmepumpe?

Hvad koster en varmepumpe

Er du en af de mange danskere, som overvejer at anskaffe en varmepumpe, så er det naturlige spørgsmål: Hvad koster en varmepumpe?

Prisen på en varmepumpe kommer an på typen, da der findes to typer varmepumper, som du kan læse alt om på Bedste-varmepumpe.dk.

De to typer af varmepumper henvender sig til forskellige typer boliger, som vi beskriver herunder.

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe henvender sig til sommerhuse, da den kun kun blæse varmt luft ind (og koldt). Luft til luft varmepumper kan altså ikke opvarme brugsvandet, hvilket gør den uanvendelig til helårshuse.

Men til sommerhuse og fritidshuse er luft til luft varmepumper fantastiske i stedet for eksempelvis elradiatorer. Du sparer cirka 70% på elregningen ved at opvarme huset med en varmepumpe frem for en elradiator.

På de varme sommerdage kan en luft til luft varmepumpe også benyttes som aircondition, eller de gode modeller kan. Så udover varme luft kan du også få dejligt kølet luft ind i sommerhuset.

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe kan det hele så at sige. Så hvis helårsboligen skal have brugsvandet opvarmet, så kigger vi på en luft til vand varmepumpe. Luft til vand varmepumper kan altså varme vandet op til radiatorerne og gulvvarmen.

Rigtig mange vælger at udskifte deres oliefyr eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe, da de dermed kan reducere deres varmeudgifter med op til 50%. Montering af en luft vand varmepumpe tager cirka 2 dage, og derefter er du i gang med at spare penge.

Hvad koster et jordvarmeanlæg?

Den sidste mulighed, som også er populær men lidt dyrere, er et jordvarmeanlæg. Men hvad koster jordvarme?, ja, det kan du læse mere om på Jordvarmeanlæg.dk. Prisen på jordvarme ligger cirka på mellem 100.000 – 200.000 kr. inkl. montering.

Et jordvarmeanlæg kræver en have på cirka 300 – 500 kvm., da slangerne skal graves ned i jorden. Har du ikke så stor en have, kan du vælge lodret jordvarme, som også er meget effektivt. Flere og flere vælger jordvarme, fordi det er en vedvarende energikilde, som stammer fra jorden og solens stråler.

Mange spørger om, hvilken type varmepumpe er bedst – og ikke mindst om fabrikat. Hvad typen angår, afhænger det helt af din bolig og dine ønsker. Og fabrikat er også vanskeligt at svare entydigt på, men vi kan da sige, at Panasonic er yderst anerkendt og i meget høj kvalitet.