Spring til indhold

Nyt dykkercertifikat

Pige med svømmebriller dykker

Der er gået nogle år. Men du har besluttet, at du skal genoptage din gamle hobby. Du har nemlig i sin tid nydt at fotografere under vandet. Du havde jo fået et dykkercertifikat, inden du tog til Asien for at udforske de eksotiske strande der. Du fik købt et virkeligt godt kamera til brug under vandet – og rejsen gav dig unikke oplevelser og smukke, farverige billeder af fisk, planter, vand og luftbobler. Du fandt kameraet for nogle uger siden. Det havde ligesom gemt sig nede i kælderen. Imens du ryddede op, fandt du det. Du fik det tjekket – og det fungerer fint.

PADI certifikat

Og ja, nu hvor din yngste datter har mod på det, så har du indvilget i at betale et kursus for hende, så hun også kan få et PADI dykkercertifikat her. Det vil nemlig være så fedt, hvis I kunne dykke sammen, nu, når hele familien tager til Sri Lanka. Dit håb er, at hun også vil nyde den besynderlige verden under vandet. Og du har da også besluttet, at I bevidst skal dykke for at se nogle af de gamle skibsvrag, der sank for mange år siden.

Dit dykkercertifikat giver dig lov til at dykke uden en instruktør – og du må dykke ned til 18 meters dybde. Det er dit mål, at din datter også skal have sådan et dykkercertifikat. Det vil give jer noget mere frihed til at dykke, når I er på Sri Lanka. Du er dog ikke helt sikker på, at hun kan nå at få dykkercertifikatet, inden I skal afsted. Får hun det ikke, så må I nøjes med at dykke med en instruktør og kun ned til 12 meter. 12 meter er sandelig også dybt nok. Og ja, der vil da både være skibsvrag, fisk og planter at udforske, selvom I ikke kommer helt ned på 15 – 18 meters dybde.

Hun skal have en våddragt

Du glæder dig. Det bliver fedt at få nogle timer sammen med din datter – sådan helt på tomandshånd. Og det bliver unikt at fortælle resten af familien, hvad I har set og oplevet under jeres dyk. Der er bare lige nogle elementer, som du også skal tænke på – og givetvis også finansiere: Hun skal jo have en våddragt også kaldet neoprendragt! Og ja, du skal da også lige tjekke, om du stadig kan passe din egen våddragt. Den er jo ikke blevet brugt i meget lang tid.

Priser?

For en god ordens skyld tjekker du lige, hvad en våddragt kan koste. Du søger derfor på Google efter ”Våddragt dame” og finder et hav af gode tilbud. Du kan se, at du kan få tykke og tynde våddragter. Du kigger efter de tyndere modeller. Vandet er jo varmt på Sri Lanka, så en tyk våddragt vil nok ikke være det bedste for hende. Du tænker, at du nok hellere lige må spørge hende om, hvilken model hun bedst kan lide. Hun er jo lidt kræsen. Fornuftigt nok. Det kan I tale om, når hun har fået sit første dykkercertifikat. Ikke før. Får hun ikke dykkercertifikatet, så er der jo ikke nogen grund til også at give hende en våddragt. Men hun kan jo altid få et par gode svømmefødder som beskrevet her.