Spring til indhold

iLoq er sikkert

iloq låsesystem i københavn

Selvom antallet af indbrud generelt er faldet over de sidste år, så sker der alligevel mange indbrud. De fleste sker i løbet af sommer- og juleferierne, hvor folk rejser. Det er vel meget logisk. Indbrudstyve vil jo helst ikke forstyrres, når de begår deres kriminelle handlinger. Vi ser dog også, at mange flere mennesker får installeret alarmsystemer i deres huse. Måske fordi de mener, at et alarmsystem kan sikre deres bolig. Det kan det bare ikke. Det kan alarmere om, at noget ikke er, som det burde være. Fx at der er en ubuden gæst i boligen. Men mere kan et alarmsystem ikke. Der er intet galt med alarmsystemer – de kan forskrække en tyv – og det kan være medvirkende til, at tyven ikke får fuldført sin handling.

Hvordan sikres boligen?

Hvis du vil have en sikker bolig, hvad skal der så til? Flere låsesmede taler om at den bedste form for tyverisikring, er en mekanisk sikring af boligen.

Hvad er så det? Det er faktisk simpelt. Mekanisk tyverisikring vil sige, at der er mindst to låse til dørene. Heraf skal den ene kunne låses op både udefra og indefra. Det vil nemlig sikre, at en tyv ikke kan komme ud af boligen, fordi den ene lås ikke kan låses op. Tyven har ikke nøglen, der passer til den indvendige lås. Måske er han kommet ind i boligen via et vindue – som vil være den eneste vej ud igen. God tyverisikring gør dermed tyvens liv meget mere besværligt. Og det vil vi gerne have. I kombination med en alarm, der eventuelt kan sende besked til en vagtcentral, vil sådan en form for sikring af boligen være rigtig god.

Forsikringsselskaberne er med

Forsikringsselskaberne vil i hvert fald gerne have, at vi gør hvad vi kan for at tyverisikre vores bolig. Faktisk er der mange indboforsikringer, der kræver synligt bevis for indbruddet – og en mekanisk tyverisikring kan bestemt bidrage til det. Skal tyven hurtigt væk, ja, så må han bryde dørens lås op med vold. Og det vil du nemt kunne dokumentere. Hvordan får du så mekanisk tyverisikring i din bolig?

Bed låsesmeden om iLoq

Det er faktisk meget en simpel proces: Du ringer til en låsesmed i København – Den Cyklende Låsesmed – og får ham til at komme og tjekke dine døres låse. Han vil kunne se, om låsene du har, er gamle og ikke kan godkendes som sikre. Han vil kunne give dig et tilbud på hvad det vil koste dig at få tyverisikre låse i dørene. Og han vil naturligvis gerne udføre arbejdet for dig. Du bør spørge ind til mulighederne med for eksempel iLoq adgangsstyring.

I nogle tilfælde vil du kunne være så heldig, at du ikke har brug for helt nye låse i dørene. Du kan måske nøjes med, at låsene skal omkodes. Kodning af låse vil sige, at du kun skal have en ny nøgle til låsene, som låsesmeden udleverer til dig, efter at han har kodet låsene om. Og du kan ofte nøjes med en enkelt nøgle til alle låsene. Det er praktisk, fordi du skal ikke fumle med flere nøgler i bundtet en sen aften, hvor trappens lampe ikke fungerer.