Spring til indhold

Motivation på arbejdspladsen

Vores chef har gjort rigtigt meget for at motivere os på forskellige måder. Han har inviteret os med til forskellige foredrag om humor – online. Han har lovet os, at vi skal have en rigtig sommerfest, når vi kan være sammen på kontoret igen. Han har fået sin sekretær til at sende os en mail hver morgen. Den indeholder en lille anekdote eller vittighed. Måske også en kildehenvisning til sites med sjove citater eller flotte billeder. Ja, han har gjort mange ting.

Har gjort det godt

Og han har gjort det godt. Men det er altså svært at holde motivationen oppe, når man er tvunget til at arbejde hjemmefra hver eneste dag. Der er ikke meget humor på arbejdspladsen at komme efter herhjemme. Min hverdag starter med, at vi står op og får morgenmad, derefter går jeg på arbejde – inde i stuen, hvor mit hjemmekontor er sat op. Der sidder jeg så hele dagen og passer mit job. Jeg kan godt finde på at lave et svinkeærinde. Fx at gå ud og luge i have i en halv times tid. Men jeg får simpelthen så dårlig samvittighed over at holde lang kaffepause, som jeg kalder det. Så jeg sidder som regel i længere tid ved hjemmekontoret, end jeg burde. Til stor fortrydelse for min familie. Børnene kan jo ikke larme, hvis de vil det. Min kone lister rundt og forsøger at være usynlig.

Logge ud = Fri

Når jeg så endelig logger ud fra min lap top, så føler jeg, at jeg er fri. Og alligevel ikke. Det er jo så nemt lige at sætte sig ved lap toppen om aftenen for bare lige at tjekke, om der er en hastemail. Jeg glæder mig derfor, til vi kommer tilbage til normale tilstande. Du ved sådan noget med at stå op om morgenen og vide, at man måske kommer for sent på arbejde. Man kommer jo aldrig for sent, når man arbejder hjemmefra.