Spring til indhold

Hillerød Vinduespudsning

Jeg har ikke haft mulighed for at tage hen til mit sommerhus i næsten et år. Nu frygter jeg lidt sommerferien, som snart kommer. Det er jo tanken, at vi skal opholde os der i et par måneder. Og jeg ved, at det bliver en kamp at få ungerne med de første dage. De er nemlig luddovne og gider ikke at hjælpe os med at få gjort ordentligt rent i huset, når vi ankommer. Det tager faktisk ikke så lang tid som man tror, når man lige træder ind i spindelvævene og støvet – og alle de døde insekter, der ikke har overlevet vinterens kulde, selvom de har søgt ly i huset.

Ikke nyt hus

Det er et gammelt hus. Det ligger lidt uden for Helsingør – oppe ved Gilleleje. Vi har en skøn udsigt. Jeg kan nyde at sidde på terrassen og bare kigge på vandet i timevis. Børnene har været snue nok til at lave arrangementer med deres kammerater i den første uge af deres sommerferie – men derefter vil de sandelig gerne komme og nyde resten af ferien sammen med os. Jeg ved jo godt, at det er, fordi de ikke gider at være med til oprydningen og rengøringen. Egentlig kan jeg godt forstå dem. Jeg bryder mig heller ikke om at gøre rent. Men det skal jo gøres, så vi kan få det rart. Heldigvis huskede jeg sidste år at tage sengetøjet med mig hjem, da vi forlod huset. Det er lidt nemmere at vaske det derhjemme – og det er jo ikke noget problem at transportere det i bilen.

Rengøring og vinduespudsning

I år har jeg dog en plan om at ændre taktik, med hensyn til udmugningen i sommerhuset. Jeg har faktisk tænkt mig at ringe til et rengøringsfirma og få en aftale med dem om, at de kommer og ordner den første rengøring. Så kan vi selv gå og finpudse, hvis vi får lyst til det, når vi er der.

Jeg tænker, at jeg kan forklare dem, hvor alle rengøringsmidlerne står – og at jeg kan sende dem nøglen til huset, så de kan lukke sig ind. De skal så bare efterlade nøglen inde i huset, når de er færdige. Jeg tænker også, at jeg bliver nødt til at finde en vinduespudser i 3000 Helsingør, som kan tage op til huset og få pudset vinduerne. Der er uendeligt mange små ruder, og det er oftest det job, jeg selv døjer mest med. Jeg er bare nødt til at få det koordineret med rengøringsfirmaet, så der ikke bliver problemer med nøglen. Det bedste ville være, hvis vinduespudseren fra Helsingør kunne aftale med rengøringsfirmaet, at de kommer den samme dag.

Lad os gøre det nemt

Det vil sikkert også være nemmest for dem, så de ikke går og er i vejen for hinanden, mens de arbejder. Det eneste, jeg så bare skal huske, når de er færdige, og har efterladt nøglen, er at få en låsesmed til at komme og omkode nøglen, lige så snart vi er ankommet. Ikke fordi jeg tror, at hverken rengøringsfirmaet eller vinduespudseren har intentioner om at lave ekstra-nøgler. Det skal bare alligevel gøres.