Spring til indhold

Kurser i Excel og Word

Microsoft Excel

Vi er rigtigt mange, som hver dag må arbejde med Excel. Det er en applikation, som du får med i Office pakken, når du køber den. Du kan købe den online og gør du det, så er du sikker på, at den version af Excel du bruger, altid er den nyeste. Det samme gælder for verdens mest populære tekstbehandlingsprogram – nemlig Microsoft Word der også har gode kurser.

Hvad er Excel?

Applikationen er et værktøj, der bruges til at lave databaser og regnestykker med. Den er meget stor, og du kan udføre mange forskellige regneopgaver på den. Altså ikke kun sådan noget som at lægge til og trække fra. Men det kan være lidt kompliceret at lære Excel så godt at kende, at det bliver rigtigt effektivt for dig at bruge applikationen. Der er mange formler, man kan lære at bruge. Og der er mange forskellige måder at sætte de samme formler op på. Nogle af os bruger Excel sådan til husbehov. Det kan være, at vi sætter et budget for sommerferien op og derefter kan regne ud, hvor mange penge vi skal spare sammen hver måned for at kunne tage på ferie.

Komplicerede procedurer

Men der er andre, som har brug for meget mere komplicerede regnestykker, hvor de er nødt til at kunne trække på data fra andre regneark. Og det kræver, at man har tungen lige i munden, hvis man skal undgå at lave fejl, når man skal gøre det. Men her er det, at man kan følge et af de mange Excel kurser, som udbydes. Og nej: Det er ikke kun revisorer eller økonomichefer, der har brug for Excel. Det kan også være mennesker, der arbejder med websites. Det kan være planlæggere, der skal budgettere et stort kommunalt byggeprojekt. Og ja, som sagt, så er det også dig og mig, som bare gerne vil have et overblik over, hvad vi skal betale for lånet til bilen eller båden.

Excel kurser er nødvendige

Der er god grund til, at der udbydes mange Excel kurser. En af dem, har jeg allerede nævnt. Det kommer nemlig an på, hvad du skal bruge Excel til. Og fordi applikationen er så alsidig, skal der ofte laves et skræddersyet Excel kursus. En revisor har måske brug for at kunne lave referencer til forskellige regneark for at få de rigtige tal frem. Har en marketingperson, der beskæftiger sig med online marketing brug for det? Måske har den person mere brug for at kunne bygge en database op. Og ja, som geografistuderende, så har du måske brug for at vise befolkningspyramider for en kommune. Det er et helt andet behov, som Excel også kan dække. Du kan nemlig visualisere mange af de data, som du sætter ind i Excel.

Og det kan være en stor hjælp – fx hvis du skal lave en præsentation om, hvorfor det går så godt – vækst- og udviklingsmæssigt – i Herning. Det er de færreste tilhører, der har lyst til at læse regneark. Og de kan være meget store og derfor svære at se – sådan i tabelform. Her er en graf meget bedre. Hvis du deltager i et Excel kursus, har du aldrig spildt din tid. Du skal bare gøre dig helt klar, hvad du skal bruge applikationen til.