Spring til indhold

Få job i Spanien?

Malaga i Spanien

Det er slet ikke usædvanligt for os længere, at vi finder et job i udlandet bare, fordi vi gerne vil prøve at bo i udlandet. Der kan være fordele og ulemper ved at prøve at opholde sig i længere tid i udlandet. Der er flest fordele. Til fordelene hører naturligvis, at vi lærer en fremmed kultur at kende godt – og sproget, der tales i landet. Men der sker også det, at vi lærer at tackle problemer, som opstår i hverdagen på en anden måde, end vi ville have gjort det derhjemme. Og det kan være meget værdifuldt. Det er jo ikke, sådan at vi altid kan regne med, at der kan komme professionelle og løse vores problemer for os. Vi lærer dermed også at være lidt kritiske over for den ’danske’ måde at møde problemer eller barrierer på.

Arbejde i Sydeuropa

Har du selv prøvet at bo i udlandet? Hvor? Kunne du tænke dig at prøve det? Måske kunne du godt tænke dig at få et arbejde i Spanien, men du tør ikke, fordi det er langt væk fra Danmark? Der kan være mange forskellige grunde til, at du ikke vil til udlandet. Men der kan også være mange gode grunde til, at du gerne vil afsted. Du har modet – og vil gerne kende til andre steder rundt om i Europa.

Det er slet ikke en dårlig idé at finde et arbejde i Spanien, hvis du gerne vil prøve at komme langt væk hjemmefra i en periode. En kortere eller længere – det er sådan set op til dig. Ved at finde et arbejde i Spanien lærer du ikke kun spansk og spansk kultur at kende. Du lærer også at være ansvarlig for dig selv. Du får nemlig muligheden for selv at tjene dine penge, som du skal bruge til at betale husleje, kost og tøj med.

Nye venskaber

Og ja, du får sikkert også mange nye venner, som du vil gå i byen sammen med. Måske ud at spise. Eller bare drikke morgenkaffe sammen med. Oplevelserne vil være intense og give dig meget at tænke over. Og du vil også få mange minder og gode historier, som du senere kan fortælle om derhjemme i Danmark. Det vil sikkert også give dig et ekstra plus på dit CV, hvis du har haft et arbejde i et land langt væk fra dit hjemland. Fx et arbejde i Spanien. Det vil nemlig vidne om gå-på mod, viljestyrke og selvdisciplin, som er faktorer, mange arbejdsgivere sætter pris på, når de skal ansætte nyt personale.

Nemt i EU

Hvis jeg var på din alder, så ville jeg ikke være nervøs for at finde et arbejde i Spanien. Det er jo et EU land, og du er dækket af din sygeforsikring, hvis noget skulle ske dig. Du har de samme rettigheder som her i landet. Du skal dog også følge den spanske lov. Det giver sig selv. Så ja, rådet herfra bliver, at du skal tage af sted. Helst imens du stadig har friheden til det og endnu ikke er kommet helt ind i det her med job, karriere og familie.