Spring til indhold

Efterskoleophold

Søndag aften var jeg på Fyn for at hente min dreng. Han har været på forlænget weekend på en efterskole på Fyn: https://baaringefterskole.dk/. De arrangerer sådan nogle weekender, hvor unge kan komme og prøve efterskolelivet af. Det er en rigtig god idé. Og jeg kan forestille mig, at de vil lave mange flere ’camps’ i fremtiden. Siden jeg hentede min dreng søndag eftermiddag, har han ikke talt om andet end om, hvor fedt det var at være på efterskole. Han har spillet i et band. Mødt nogle søde drenge og piger. Nogle af dem var lidt ældre, end han er. Men det gør ikke noget. Faktisk, så synes jeg, at det er helt fint.

Ikke vild med folkeskolen

Jeg er jo i forvejen lidt kritisk overfor den der samlebåndsfilosofi, som den danske folkeskole er bygget på: Alle, der går i 7. klasse, skal være samme alder. Det er jo helt forkert. Der er børn, der går i 7. klasse, som er lige så modne i deres tankegang som en ung person, der går i 1.g.

Jeg må indrømme, at jeg var lidt bekymret, da jeg efterlod ham på efterskolen fredag eftermiddag. Det her med at skulle bo et fremmed sted og sammen med én han ikke kendte. Men det var slet ikke noget problem. Og det er jeg glad for at opdage. Måske er det mig, der er lidt overbeskyttende. Når man går i 7. klasse, så kan man flere ting, end jeg tror!

Elsker musik

Min dreng er glad for musik. Han har hørt fra en klassekammerats storesøster, som selv har været på efterskole, hvor fedt det var at komme væk fra den almindelige skole. Det der med, at man beskæftiger sig med noget, man virkeligt brænder for, og som de andre på skolen også brænder for, er en helt anden oplevelse. Så han fik den idé, at han vil på efterskole. Han ved godt, at han først kan komme på skolen, når han skal i 9. klasse, men han er bare så sikker på, at det er det, han vil. Han har sagt, at den her camp, som han lige er kommet hjem fra, har været den cooleste oplevelse, han nogensinde har haft. Han har også skrevet til efterskolen og fortalt dem, hvor glad han har været for at være på camp, og han vil tilmelde sig, så han kan komme hos dem, når han skal i 9. klasse.

Blev helt rørt

Jeg må sige, at jeg er blevet helt rørt over hans entusiasme og taknemlighed, for at vi gav ham lov til at komme på camp. Han har nemlig fortalt os, at hvis han kan komme på den efterskole på Fyn, som han lige har besøgt, så bliver han det lykkeligste menneske på jorden. Det er rigtigt store ord fra min dreng, kan jeg hilse og sige. Han udtrykker ikke sine følelser så umiddelbart. En måske dårlig egenskab. Måske ikke. I hvert fald så ved vi, at han har haft et godt ophold. Han har mødt nogle søde mennesker – voksne og unge. Lige nu kan jeg høre, at han er på Skype og taler med en anden dreng, som han mødte under opholdet den weekend.