Spring til indhold

Av min hæl

Jeg kan godt mærke, at det gør ondt, når jeg går. Der sker det, at når jeg tager skoene på, og vil gå de 200 meter, der er hen til købmanden, så gør det vanvittigt ondt i foden. Nede bag ved hælen. Jeg har det, som om at der sidder en 20 – 25 søm, som stikker ind i hælen. Efter de første 50 meter forsvinder smerten ganske lige så stille. Bagefter kan jeg sagtens gå. Jeg har tjekket mine sko. Og der er intet galt med dem. Der er ikke noget slid på foret, der sidder indvendigt i skoen. Jeg har faktisk også forsøgt at gå til købmanden i træsko uden bagkappe. Der sker det samme. En smerte, når jeg starter, som så forsvinder. Jeg har en lille mistanke om, at jeg måske er ved at udvikle en eller anden mærkelig form for hælspore. Men jeg er slet ikke sikker. Det kan måske tænkes, at det bare er, fordi jeg er i dårlig form. Måske.

Hjælp til hælspore?

Alligevel, så tænker jeg alvorligt på at finde et sted, hvor de ved noget om, hvorfor det gør ondt i hælen. Jeg har søgt på internettet efter ”hjælp til hælspore”, og jeg fandt da også en sportsfysioterapeut, som ved meget om hæle. Han har mange artikler om, hvad det er, der fremprovokerer hælsporer. Interessant læsning. Men jeg synes bare ikke, at hans beskrivelser passer på til mine smerter, så jeg holder mig lidt tilbage med at kontakte ham. Jeg tænker, at jeg da lige kan notere hans kontaktoplysninger ned, så hvis det bliver helt galt med hælen, så ringer jeg til ham. Men lige nu synes jeg, det er for tidligt.

Behandlinger

Smerten er jo ikke vedvarende. Der er ligesom bare tale om en irritation, lige når jeg begynder at gå. Og når jeg kommer hjem efter en gåtur, ja så har jeg ikke smerter. Og de vender ikke tilbage, når jeg har taget skoene af og bare er herhjemme. Hjemmeskoene, jeg bruger, er bløde og har ikke bagkappe – det er vist det, vi kalder for et almindeligt par tøfler!

Jeg er dog også et nysgerrigt menneske, så jeg søgte også på ”hælsporebehandling” for ligesom at danne mig et indtryk af, hvad jeg muligvis kan blive udsat for, hvis smerten ikke fortager sig af selv. Jeg må sige, at jeg blev lidt forvirret af at læse forskellige artikler. Der er nogle, der siger, at man kan træne en hælspore væk. Det lyder jo godt, set ud fra det synspunkt, at man så ikke har brug for at tage smertestillende midler – eller anden medicin. Men der er andre behandlere, der mener, at foden skal holdes i ro.

Hvad er en hælspore?

Hælspore er et kalkhorn på hælbenet, som har udviklet sig på grund af overbelastning af fodsålens seneplade (fascia plantaris).

Kan man forebygge hælspore?

Ja - blandt andet ved at varm ordentlig op før løb, bruge sko med god stødabsorption og udskifte løbeskoene med jævne mellemrum.

Bedste klinik i København

Jeg tror nu mest på dem her: https://copenhagenphysio.dk/ Nu er jeg ikke det store sportsmenneske, men hvis det nu bliver helt galt med min fod, så har jeg besluttet, at jeg vil finde en behandler, der mener, at man kan træne smerten væk. Jeg hader nemlig ideen om at tage medicin. Det er ikke aktuelt lige nu. Men bliver smerten forværret, så vil jeg helt sikkert ringe til ham sportsterapeuten.

Som en service til de mange engelsktalende i København fås hjemmesiden også på engelsk her: https://copenhagen-massage.com/