Spring til indhold

Vinterklar

Jeg går ude i haven og er så småt ved at få overblik over, hvad jeg skal have gjort i den, så den er vinterklar. Der er nogle stauder, der skal klippes ned, og der er nogle bede, som jeg gerne vil have luget ud i. Tidligere i dag har jeg ryddet op ude i garagen, hvor alle vores haveredskaber og andre ting og sager står. Vi parkerer aldrig bilen i garagen. Den står som regel i indkørslen. Og der står den fint. Den generer ikke nogen, og man kan sagtens komme forbi den, når man skal over til hoveddøren.Mens jeg går min runde i haven, samler jeg også nogle æbler, der er faldet ned op. De er lækre. Og jeg har nok til at lave en stor portion marmelade. Og dessert til i aften. Æblekage. Er der noget mere lækkert på sådan en sensommerdag?

Ny maling

Mens jeg samler æblerne op, får jeg øje på den nordvendte facade på vores hus. Den kunne godt trænge til at blive pudset op og malet på ny. Huset er hvidt. Men vejr og vind har ligesom tæret på den. Det bliver et projekt, jeg vil søsætte i næste uge, tænker jeg. Jeg skal lige have lavet marmeladen først. Jeg kan dog ikke lade være med at lave sådan en lille liste med punkter, jeg skal huske, så facadeprojektet kan realiseres uden gnidninger. Det er sådan et lille mentalt trick, jeg har, som gør, at jeg ved, hvordan jeg griber projektet an, inden jeg reelt starter på det.

Farvehandleren

Det første punkt på listen er, at jeg skal besøge farvehandleren og finde maling. Det næste punkt bliver, at jeg skal finde et stillads firma. Jeg har godt nok en stige, men det bliver for besværligt at skulle klatre op og ned ad den hele tiden. Hvis jeg får fat i et lille facadestillads, så vil jeg hurtigt kunne få malet den øverste del af facaden. Det der med at slæbe 5 kilos bøtter med maling og mørtel op og ned bliver simpelthen for meget. Jeg tror, at med et facadestillads vil jeg kunne klare projektet på 3 eller 4 dage.
Ok, jeg er ikke professionel håndværker. Jeg er bare husmor, som godt kan lide at gøre tingene selv. Så derfor skyder jeg på, at projektet vil tage en lille uges tid.

Min runde i haven er færdig. Jeg har en spand fuld af æbler med mig. De bliver sat et køligt sted. Jeg skal have vasket dem, kogt dem og fyldt marmeladen på glas. Dem går jeg ud i garagen og finder. Jeg har et skab derude, som er fyldt med sylteglas, vaser, gamle stel mv. Det er en guldgrube, som jeg elsker at rode rundt i. Jeg finder mine sylteglas og går ind i bryggerset. Hvor meget sukker, har jeg egentlig? Ikke nok til alle de æbler. Endnu et punkt på min mentale liste: Købe sukker i morgen! Indenfor laver jeg en kop the. Sætter mig ned og nyder den. Jeg er tilfreds og det eneste, jeg håber, er, at sensommeren vil strække sig langt ind i september.