Spring til indhold

Specialstol og ergonomi

Jeg sagde mit job op. Jeg var sur. Havde smerter i ryggen. Og syntes faktisk ikke, at min indsats blev værdsat. Så jeg sagde farvel. Brugte lang tid på at finde et andet job. Og jeg fandt et godt job. Ikke lige så vellønnet som det, jeg havde sagt farvel til. Men et job, der kunne give mig den tilfredsstillelse, jeg søgte efter. Desværre gik der ikke så lang tid. Så kom rygsmerterne tilbage. Jeg kunne ikke forstå det. Forsøgte at ignorere dem. Gjorde alt, hvad jeg kunne for at kamuflere, at jeg havde smerter ved at motionere meget.

Et styrt

En dag faldt jeg så af hesten. Det var en fugl, der fløj op lige foran den, og den pludselige bevægelse fik mig ud af balance – og smerten i ryggen bevirkede, at jeg faldt. Jeg blev kørt på hospitalet, fordi jeg kunne ikke rejse mig. På hospitalet blev jeg så undersøgt på alle mulige måder. Et røgten fotografi viste så, at jeg har en skæv hofte. Lægen, som tilså mig, fortalte, at jeg var født med den skæve hofte. Den er ikke et resultat af at sidde på en almindelig kontorstol. Men den kan være grunden til, at jeg havde de rygsmerter, som jeg havde, fordi, jo ældre man bliver, desto lidt mere stiv i kroppen bliver man. Sådan er det bare. Han udviklede en teori om, at mine rygsmerter muligvis stammer fra, at jeg har siddet ved et skrivebord i mange år, og har forsøgt at kompensere for min skæve hofte ved at spænde i ryggen på mærkelige måder.

Ergonomisk specialstol

Det lyder som en ret logisk forklaring. Måske har han ret. I hvert fald så anbefalede min læge mig, at jeg burde tale med min arbejdsgiver om at få en specialstol på arbejdet. Man kan få specialstole til alle mulige skavanker. Også til folk med skæve hofter. Se blot alle de mange muligheder for ergonomisk korrekte stole her: https://ergoforma.dk/ergonomiske-stole-shop

Efter at have hvilet mig i nogle dage efter faldet blev jeg meldt rask igen. Jeg tog på arbejde med en kopi af røgten fotografiet i tasken og bad om en samtale med min chef. Jeg må indrømme, at jeg var lidt i forsvarsposition. Men det behøvede jeg slet ikke at være. Min chef var helt på det rene med, at jeg har brug for en af de specialstole, som er lavet til at hjælpe mennesker til at kunne sidde rigtigt uden at skulle udvikle smerter andre steder på deres krop. Han fortalte mig faktisk, at han selv har en alternativ kontorstol.

Så positivt

Det var en dejlig og positiv overraskelse for mig. Jeg fik at vide, at jeg skal undersøge det grundigt, inden firmaet vil købe en specialstol til mig. De vil gerne være sikre på, at den ikke fremkalder andre problemer for mig. Så jeg har brugt lidt tid på at finde den rigtige stol. Det har været lidt svært. Men heldigvis, så findes der flere løsninger end problemer. Stolen, jeg skal sidde i fremover, forventes at ankomme i næste uge. Producenten er ved at lægge det sidste lag ind under sædets stof. Jeg er glad for, at jeg nu ved, at jeg ikke skal døje med smerter fremover, fordi jeg er født med en skæv hofte.