Spring til indhold

Rationel eller Velfac?

For 2 år siden flyttede jeg ind i et lille rækkehus. Der er en lille have til, og jeg nyder virkeligt at sidde ude i haven, når vejret tillader det. Jeg kan godt lide at pusle i min have. Og ja, i det hele taget – så nyder jeg at pusle med små projekter i mit lille hus. Jeg er lige blevet færdig med at male lågen til haven. Det er sådan et projekt, jeg har gået og ventet på, at vejret blev godt nok til, at jeg kunne gøre det. Men jeg kan godt se, at jeg også bliver nødt til at få facaden malet. Min nabo har lige fået det gjort – professionelt. Han har fået den malet i en ret flot grå farve – og jeg har spurgt ham, om jeg kan få navnet på den maling, han brugte til facaden. Jeg vil gerne bruge den samme maling til min del af facaden.

God snak

Vi fik en god snak her i formiddags, mens jeg malede havelågen. Han fortalte mig, hvad det er for en type maling. Jeg fik også kodenavnet på den. Jeg har nemlig en idé om, at jeg selv vil male facaden. Jeg kan gøre det lige så godt som en professionel maler.
Under vores samtale fortalte han, at han påtænker at få nye vinduer sat i sin del af huset. Jeg kunne ikke sige andet, end at det trænger min del også til. Jeg overvejede faktisk at spørge ham, om han har kontakt til et firma, der kan sætte nye vinduer i. Vi kunne måske koordinere den opgave, så vi giver opgaven til det samme firma. Men jeg var lidt for genert til også at spørge ham om det. Jeg ved jo ikke, hvordan hans økonomi er.

Det med nye vinduer

Han nævnte noget om, at vinduesudskiftningen ligger lidt ude i fremtiden for ham. Han har meget at gøre på sit job, og skal lige finde tid. Jeg sagde til ham, at jeg sætter pris på, at han fortalte mig om sine planer for sit hus. Det er da altid rart at få at vide på forhånd, at der sikkert kommer noget larm fra reparationsarbejderne.

Hvem er bedst på Sjælland?

Jeg tænker dog, at der ikke er noget i vejen, for at jeg finder et firma, der kan skifte mine vinduer. Så jeg sidder lige nu ved min pc og har skrevet ”Nye vinduer på Sjælland” i søgefeltet. Jeg har fået en liste frem, og da jeg er et nysgerrigt menneske, så kan jeg ikke lade være med at undersøge priser. Jeg kan se, at de fleste firmaer arbejder med vinduer fra 2 – 4 forskellige producenter af vinduer.

Jeg mener også at kunne se, at vinduer fra Velfac og Rationel er de mest populære. Men yderligere ser jeg, at Velfac og Rationel vinduerne er de mest fleksible. Man kan få dem i alle mulige størrelser. Jeg tror, at næste gang, jeg møder min nabo, så vil jeg fortælle ham om min lille undersøgelse. Måske har han andre oplysninger – og det skader da ikke at undersøge sagerne grundigt, inden man søsætter sådan et projekt.