Spring til indhold

København åbner!

Landet er så småt ved at lukke op igen. Det er altså rart. Jeg kan allerede mærke det i min lille forretning. Jeg bliver kaldt ud til flere og flere steder, hvor folk har glemt deres nøgle. Som låsesmed i København – https://www.dencyklendelaasesmed.dk/ – har jeg virkeligt haft det lidt svært i det sidste års tid. Da mange mennesker simpelthen ikke gik udenfor, så glemte de heller ikke deres nøgler. Men der er nogle mennesker, der er på vej tilbage til deres gamle mønstre.

Glemte nøgler

Forleden aften fik jeg et opkald fra en mand, som ganske enkelt havde glemt sine nøgler. Han havde været på restaurant sammen med en meget smuk kvinde, og det var helt tydeligt, at de havde fået lidt for meget at drikke. De stod der og kyssede og grinte – godt nok med mundbind på – da jeg ankom. Jeg fik åbnet døren for dem og ønskede dem god nat. Jeg kørte hjem igen. Det var en smuk aften. Lun. Faktisk næsten som en tidlig sommeraften. Ja, det var faktisk skønt at mærke forårsstemningen. Og tanken om, at foråret hjælper til, at vi kommer ud af nedlukningen, er skøn. Det vil sætte gang i mange ting, som folk har gået og udskudt. Fx sådan noget så simpelt som at få lavet et nøgletjek. Det er jo faktisk noget, man bør gøre rimeligt ofte. Jeg kan forestille mig, at mange mennesker har udskudt det, fordi de alligevel bare er hjemme. Men nu hvor de skal til at gå på arbejde igen, så kan de ikke udskyde det længere. Og det vil på længere sigt være godt for min forretning.

Lidt har også ret

Det har faktisk været ret svært for mig at få det til at løbe rundt. Vi har godt nok fået noget støtte, men det har jo været håndører i forhold til behovet. Men lidt har også ret. Er det ikke sådan, man siger? Jeg ved, at flere af mine kollegaer / konkurrenter har måttet dreje nøglen om, så jeg skal ikke beklage mig. Jeg har holdt skindet på næsen. Men hvis vi ikke var på vej tilbage til mere normale tilstande, så ved jeg bestemt ikke, hvor længe, jeg ville kunne holde skansen. Det er jo ikke kun et spørgsmål om at holde virksomheden i live. Det er også et spørgsmål om at skulle sørge for, at min medhjælper har kunnet holde sin familie i live – og jeg min egen. Så ja, det var et velkomment opkald, jeg fik fra det forelskede par.

Låsesmed på smukke Frederiksberg

Jeg håber, at den positive udvikling vil fortsætte. Hvis det sker, så kan jeg se frem til, at en af de billigste låsesmede på Frederiksberg får meget travlt. Ikke kun med at lukke folk ind i deres lejligheder, men også med nye opgaver, som fx at lave adgangskontrolsystemer, tjekke nøgler, skifte låse i hoved- og trappedøre. Ja, jeg ser optimistisk på fremtiden. Den er lys. Der er håb. Der er mennesker, der lever og nyder livet på restauranter – og som glemmer deres nøgler. Kan jeg sige andet, end at livet er dejligt? Og at Frederiksberg er intet mindre end en oase i det indre København!