Spring til indhold

Indeklima og isolering

I sidste uge sneede det. Det så rigtigt flot ud i de første par timer om morgenen. Men sådan lidt op ad dagen, hvor det blev varmere, og sneen smeltede og blev til sjap, blev det også et trist syn at kigge på. Og så i kombination, med at vores hus faktisk slet ikke holder på varmen, ja, så blev det altså til en rigtig dårlig dag for mig. Jeg havde fri fra arbejde og havde virkeligt set frem til en dag, hvor jeg kunne være alene hjemme det meste af tiden. Jeg havde jo en idé om at bruge tiden på at lave et par projekter i huset, som jeg længe har haft på min to-do liste. Fx at få malet nogle skabslåger ude i bryggerset og få repareret alle de små stykker tøj, som jeg ikke vil smide ud, bare fordi der mangler en knap, eller fordi et par bukser skal lægges ned.

Alt for koldt

Men det blev slet ikke til noget. Her var bare for koldt. Det var slet ikke behageligt at være alene hjemme. Jeg endte med at pakke mig selv ind i et tæppe og bare slænge mig på sofaen med en god bog. Ikke det mest produktive man kan gøre på en dag, som egentlig var sat af til at gøre ting i. Men sådan er det en gang imellem. Da børnene og min mand kom hjem fra skole og arbejde, blev her ligesom varmere og hyggeligere. Når her er andre mennesker, så er der også andre ting, der bare skal gøres. Fx madlavning og oprydning. Da ungerne var lagt i seng, fortalte jeg min mand om, hvor koldt her havde været. Han mente, at jeg muligvis overdrev lidt, men kunne godt forstå det, når jeg fortalte ham, at jeg slet ikke havde haft lyst til at lave noget som helst, fordi her var koldt. Vi talte lidt om det her med kulde og indeklima. Et er, at man lufter godt ud – noget helt andet, er det, når man går og fryser i flere timer.

Isolering af hele huset

Min mand lovede mig, at han ville se nærmere på et projekt, som vi længe har haft i tankerne: En loftsisolering. Vi har nemlig hørt, at hvis loftet i et hus er godt isoleret, så vil man ikke kun få et meget bedre indeklima. Man vil også få et varmere hus, fordi den varme luft ikke bare siver ud. Det gælder selvfølgelig også for hulmure, kan jeg læse her: https://calidi.dk/vi-tilbyder/hulmursisolering/

Trænger til efterisolering

Vi har i lang tid vidst, at vores loft trænger til en ny isolering. Vi ved, at materialet, de forrige ejere brugte, er forældet og muligvis også er helt forvitret. Så der er ikke noget at sige til, at her er køligt, når man bare er her helt alene og ikke laver noget fysisk.
Vi fik faktisk ringet til en fagmand, som gav os nogle priseksempler. Og så begyndte vi at regne. Vi fik lagt et budget for de næste måneder, hvori vi har indregnet udgiften til loftsisoleringen. Vi kommer til at sidde lidt hårdt i det. Men til efteråret, når det bliver koldt igen, så vil vi kunne nyde et varmt hus – og få et bedre husholdningsbudget.