Spring til indhold

Atlet på topplan

Det er godt nok hårdt at være atlet på topplan. Men jeg har arbejdet på at nå hertil i mange år – og jeg giver bare ikke op. Jeg er endnu ikke helt derhenne, hvor jeg kan få plads på holdet, der skal til OL, men drømmen har jeg da. Og den skal realiseres. Så jeg må finde mig i, at træningen tager tid, og at den ofte giver mig smerter. Især i benene. Som håndboldspiller bruger jeg mange timer på både at træne med holdet lokalt, men også i fitnesscenteret. Her på det sidste har jeg dog lagt mærke til, at jeg måske har gjort for meget. Det gør ondt i mine ben. Det er, som om at der ligesom er ved at gå krampe i dem en gang imellem. Og selvom jeg faktisk ikke får krampe, så kan jeg ligesom mærke, at musklerne er spændte. Som små knuder. Det bekymrer mig lidt.

Opvarmning

Naturligvis bruger jeg lang tid på at varme min krop op, inden jeg træner hårdt. Men alligevel. Jeg har en lille angst i mig, for at der kan ske en skade. En dag nede i fitnesscenteret skete det så også. Jeg fik krampe i venstre læg. Det gjorde meget ondt. Min træner spurgte mig om, hvad der er galt, da han så, jeg stod og ømmede mig. Jeg fortalte ham om krampen. Han hjalp mig hen til en bænk og begyndte at massere mit læg. Da han efter nogle minutters massage ligesom havde fået mit læg tilbage til normal igen, kunne jeg ånde lidt roligere. Han satte sig ved siden af mig og fortalte mig, at det slet ikke er ualmindeligt at opleve, hvad jeg lige havde oplevet.

Recovery Boots?

Han fortalte mig også om noget, som han kaldte for Recovery Boots – se her: https://optimasport.dk/collections/recovery-boots. Han anbefalede mig at prøve sådan et par. De kan ligesom hjælpe musklerne til at slappe bedre af, fordi de fungerer næsten som en massør. Jeg havde aldrig hørt om Recovery Boots før. Så jeg spurgte ham om, hvor man kan købe sådan nogen henne. Han kunne ikke sådan lige med det samme huske, hvor han havde købt sine henne, men han var sød og tilbød mig, at jeg først lånte et par, han har tilovers. Han fortalte mig, at han havde købt et par, der er mobile. Dem kan han tage med sig, når han er på rejse. Men efter at have brugt dem i nogle uger besluttede han sig for at købe et par, som er stationære. Jeg kunne få lov til at låne hans mobile Recovery Boots. Sådan bare for at prøve dem, inden jeg farer ud og køber et par.

Sikke en befrielse

Jeg lånte hans mobile par, og jeg siger dig, at det var en befrielse for mig at bruge dem. Jeg lånte dem i 14 dage og fandt hurtigt ud af, at de virkeligt hjælper på de spændte muskler. Men ikke kun det. De er faktisk ret hyggelige. Egentlig er de ikke kønne at se på. Men jeg sætter mig med støvlerne på, læser en god bog, imens de gør deres arbejde, og det får mig virkeligt til at slappe helt af.