Spring til indhold

Rulle med bobleplast

bobleplast

Så skal du til det igen: Finde en værtindegave. Det er altså ved at blive en dårlig vane. Du skal til fest igen, og værtinden skal naturligvis have en lille gave. Du har bare ikke en eneste idé om, hvad du skal give værtinden. Et glas syltede tomater? Du har selv lavet dem. Hvad nu, hvis hun ikke kan lide tomater? En lysestage? Hvad? Du kigger på nogle af de ting, du har stående nede på kælderens hylder. Her har du placeret en del ting og sager, som du enten har fået eller ikke bryder dig om længere. Måske kan du finde en genstand der, som vil være en god værtindegave. Du finder faktisk en spansk nøddeplatte, som du har haft stående på hylden i flere år. Du har set, at de er ved at komme frem hos isenkræmmerne. Det er sådan lidt nyt. At man serverer nødder og snacks på sådan en platte, som alle bare tager en tørret frugt eller nogle nødder fra.

Platte af keramik

Platten er ikke så køn, synes du. Den er lavet af keramik. Der er store mønstre i emaljen, som den er malet med. Men du kan godt se, hvorfor de er populære. Den, du har på hylden, er faktisk stadig pakket ind i den plastikpose, som du oprindeligt fik den i. Der er ikke en ridse i platten. Ikke et eneste lille skår. Du tænker, at det måske er en god værtindegave. Den signalerer, at du er med på moden og ved, hvad der er det nye og hotte. Du tager nøddeplatten med dig op fra kælderen og sætter den på køkkenbordet. Næste skridt: Den skal pakkes pænt ind. Og der skal helt bestemt vikles bobleplast omkring den, så den ikke går itu under transporten over til værternes hus. Der er lidt langt.

Bobleplast beskytter godt

Du tænker dig lidt om. Har du bobleplast i huset? Eller har ungerne puffet alle boblerne væk, så det er blevet smidt til genbrug? Du går ned i kælderen igen. Du ved, du har en kasse med papir, pap, poser og bobleplast til genbrug. Den finder du frem. Men du kan ikke finde et stykke bobleplast, der er stort nok til, at det kan nå rundt om platten. Øv. Skal du nu ned til forretningen med kontorartikler, for at købe en hel rulle bobleplast? Måske. Men undersøg lige, om du måske kan lave et stykke bobleplast, der er stort nok til at kunne komme rundt om platten, ved at bruge lidt tape og de stykker bobleplast, du allerede har fundet i kassen.

Så er der det med gavepapiret

Og nu, hvor du er ved kassen, så undersøg også lige, om der er et stykke gavepapir, der også er stort nok. Er der ikke det, så skal du nok ned til forretningen, så du kan købe bobleplast og gavepapir, så du kan lave en fin gave til værtinden. Og husk nu, at når du skal vælge emballage til gaven, så vælg det, der er lavet af genbrugspapir og genbrugsplast. Du kan få både bobleplast og gavepapir, der er fremstillet af miljøvenligere produkter.