Spring til indhold

Ikke et våben

Kvinde med en massagepistol

Hvis du kender til de danske juletraditioner, så ved du, at vi har den der mærkelige idé om, at vi skal give vores nærmeste en ønskeseddel. Det er ofte en prioriteret liste, vi giver til familiemedlemmerne. Først på listen står der det, som vi ønsker os allermest (og nærmest forventer at få af den person – eller de personer, der står os nærmest!) Det kan fx være, at der står ”massagepistol” som det første på min liste. Og jeg forventer sandelig, at min husbond giver mig en massagepistol i julegave. Gør han ikke det, så er det nok fordi, han har tænkt, at jeg skal have noget andet – og meget mere værdifuldt af ham. Men min forventning er, at jeg får en massagepistol i julegave – hvis ikke af min mand, så måske af mine forældre – eller mine børn. Jeg forventer ikke, at en af mine veninder giver mig en massagepistol i julegave. Slet ikke. Har I også den slags traditioner i din familie? Eller i dit land?

Lidt af et puslespil

Her hos os er det lidt af et puslespil, der skal lægges, hvis man kan sige det på den måde. Det kræver nemlig, at alle koordinerer med alle – og uden at involvere alle – når det handler om julegaveindkøbene. Det ville jo være lidt uheldigt, hvis både min mand og min bror giver mig en massagepistol! Hvad skal jeg med to massagepistoler? Ja, den ene kan jeg sikkert bytte eller levere tilbage til forretningen, hvor den blev købt – og eventuelt få et bevis på, at jeg har så og så mange kroner på en konto hos dem.

Men hvordan vurderer jeg, hvilken en af de to massagepistoler, jeg fik, skal leveres tilbage – eller byttes med et andet produkt? Har det noget at gøre med, hvem jeg fik massagepistolerne af? Har det noget at gøre med kvaliteten? I dag finder du jo helt vanvittigt gode massagepistoler overalt. Det er svært at vurdere, om den ene er bedre i forhold til den anden. Og når alt kommer til alt: Er en massagepistol så dyr, at hvis den går i stykker, så er den uerstattelig? Jeg tror det egentlig ikke. Det er ikke som for bare fem eller syv år siden, hvor en massagepistol ikke var til at betale. I dag kan du få dem som en ekstra bonus, hvis du køber et bestemt produkt nede hos sportstøjsforretningen. Eller i den forretning, hvor du måske køber dit proteinpulver.

Massagepistoler er ret almindelige i dag

Ja, massagepistoler er blevet allemandseje. Og jeg er åbenbart den eneste her i landet, der endnu ikke har fået anskaffet sådan en. Derfor står der da også ”massagepistol” på min ønskeseddel. Og det er alvorligt ment. Jeg har nemlig lånt en massagepistol af en veninde – læs her. Og den har virkeligt reddet mig mange eftermiddage, hvor jeg er kommet hjem efter en hård dag på arbejde og i fitnesscenteret. Smerterne i skuldrene har massagepistolen formået at få bugt med i løbet af kort tid. Så når jeg nu skal levere hendes massagepistol tilbage i næste måned, så vil det være rart, hvis jeg får min egen.