Spring til indhold

Frihed til at komme omkring

I eftermiddag skal du hen i klubben. I spiller kort, sludrer og hygger jer med kaffe og kage. Heldigvis er det ikke din tur til at bage i dag. Du glæder dig dog til at smage din venindes. Der er lidt langt ind til klubben, så du er glad for, at du endelig har fået købt en brugt el scooter. Det har taget lang tid, men heldigvis havde din søn tid til at hjælpe dig med købet lige i den uge efter, at du fik at vide at kommunen gerne vil give dig et tilskud til købet. Så I fik købt den, og du lærte meget hurtigt at håndtere den.

Nem at køre

Det var nemmere, end du troede. Du var faktisk lidt bange for at skulle køre den. Men da du fik hjelmen på og din søn stod ved siden af dig, så fik du modet. Og den befrielse, du følte, da du indså, at din søn ikke behøver at være din privatchauffør længere, var overvældende. Du indså nemlig, at du kan komme på indkøb og besøg hos venner og bekendte, uden at skulle bede om at blive kørt.

Busforbindelserne er jo håbløse og hvem gider at stå en onsdag aften ved 19:00-tiden og opdage, at den næste bus først kører om 45 minutter?

Froihed med el-scooteren

Nej, den frihed du nu har – fordi du kan køre på din el-scooter, lige når det passer dig, er uvurderlig. Der er jo intet galt med dig – udover at du ikke kan gå så langt. Nu har du nemt ved at komme ind til byen – som fx nu, hvor du skal i klubben og spille kort.
Din veninde har bagt en skøn kage. Det er du stensikker på. Og ja, termokanderne må gerne være fyldte, når du ankommer. Og så skal I snakke og hygge. Og du ved godt, hvad du skal fortælle veninderne om: Købet af din nye maskine.

Du vil fortælle dem om, hvor irriterende det er, at den der nye lov om finansieringsaftaler vedrørende forbrugsgoder er trådt i kraft. Den betyder jo at ældre mennesker, der måske kun har en lille pension at leve af, bliver fuldkommen udelukket fra at kunne købe en genstand, der koster så meget, at et lån er nødvendigt. Det er uretfærdigt.

Det er billigt at leje

Du kan godt huske, hvor lang tid du og din datter brugte på at finde ud af, hvad leje af en el scooter koster. Din datter havde været meget sød og ’googlede’ det adskillige gange for dig. ”el scooter leje” skrev hun og så fik hun henvisninger til professionelle forhandlere af el-scootere, hvor de nævnte, at du kunne leje en el scooter – uden at de også nævnte priser. Der var dog en enkelt forhandler, der nævnte på sin hjemmeside, at du ikke behøvede at binde dig til en kontrakt vedrørende leje af el scooter i mange måneder. Du vidste jo ikke, hvornår du ville få råd til at købe din el-scooter. Så det der med at binde sig for et halvt eller helt års tid var du ret betænkelig ved.